JW Marriott Hotel Qufu

JW Marriott Hotel Qufu | China

Situated in the bucolic setting of Qufu, China, the birthplace of philosopher Confucius and the location of the Confucius Temple, JW Marriott Qufu stands as a graceful counterpart to its adjacent UNESCO World Heritage site. Designed as a reverent response to the spiritual roots of the city, the 189-key hotel stands as a modern tribute to the teachings of Confucius, with spaces carefully curated to pay homage to their surroundings.

While the exterior architecture of the property echoes the ancient structures found around Qufu, its interiors offer a liberal interpretation of the traditional details. “Take the fretwork screen in the lobby,” says HL Lim, founder of LTW Designworks, which handled the design. “You wouldn’t find screens like that back in the day. While the use of Chinese screens is traditional, the pattern we’ve applied here is contemporary.”

Lim adds that the unique aspect of the spiritually charged site demanded a response that sets it apart from typical hospitality settings. Indeed, the main feature of the hotel is its peacefulness, reinforced through the contextually driven design. “Upon their arrival, guests are welcomed by a 23-foot-tall gingko tree installation, but what they don’t notice right away is that the artwork is surrounded by water,” he says. “When it is quiet, you can hear the trickling sound of water.”

The theme of contemplative tranquility runs throughout the hotel. Public spaces on the first floor replicate the scholar hall at the Confucius Temple with a stone relief depicting tales of Confucian history, while the lobby emulates an outdoor courtyard outfitted in slate tiles, gray stones, and bronze lattice with ceramic ornaments. To further strengthen the feeling of down-to-earth luxury and express the philosopher’s teachings on humility, Lim chose materials like wood and bronze, combined with neutral shades of gray, white, and brown.

From: Hospitality Design

✅ free Wi-Fi • 182 rooms, 7 suites (45-98m2) • hotel opened: May 2019 • architecture: Kai Cui • interior design: LTW Design Works ✅ free on-site parking • no pets allowed • 24-hour front desk

Center map

Leave a Reply